/ Община Габрово
Нова обществена поръчка за част от линиите на градския транспорт, ще бъде проведена от Община Пловдив. Решението за процедурата ще бъде взето на утрешната сесия на местния парламент, който се събира за първи път след лятната ваканция.

Пловдивските превозвачи все пак ще получат допълнително финансиране

Става въпрос за линии с номера 4, 10, 12, 20, 22, 24, 27 и 93, чиито договори с досегашните  превозвачи изтичат на 12 април, другата година. Основен елемент в новите споразумения ще са средствата, които Общината отпуска всяка година на превозвачите за субсидии и компенсации.

Превозвачите на среща с кмета на Пловдив, умуват за градския транспорт

Предложението на кмета Иван Тотев, е новите договори да са с 10-годишен срок, като за изготвянето на документацията и условията по поръчката ще бъде назначена работа група. 

Има ли опасност Пловдив да остане без градски транспорт?

Припомням, че останалите линии на градския транспорт в града на тепетата се обслужват от консорциум „Пловдив 2017“, който подписа 10-годишен договор през 2018-та година за възлагане на обявената от Общината близо 40-милионна обществената поръчка.

Пловдивският градски транспорт влезе в Google Maps

В него влизат трите големи превозвачески фирми в региона - "Хеброс бус“ на Веселин Дошков“, "Меритранс" на Петко Ангелов и "Автотранс Чолаков" на Димитър Чолаков.