Пловдивски културен институт
Пловдивски културен институт / netinfo
Над 50 безплатни събития очакват пловдивчани и гостите на града по случай Третия рожден ден на най-големия събитиен център в града - Пловдивски Културен Институт. Празничната седмица от 5-ти до 11-ти февруари е наситена с богато разнообразие от отворени класове, детски работилници, интересни уъркшопи, полезни лекции и целодневна танцова фиеста.

Пловдивски културен институт
netinfo

Началото бе поставено с комплимент към всички ценители на изкуството с откриване на Изложба на художници-приятели на Пловдивски Културен Институт „Три години ЗАЕДНО“ на 3 февруари (събота). В нея участват вече утвърдени имена като: Ангел Китипов, Дамян Христов, Десислава Луканова, Дияна Папазова, Емил Белев, Емилия Арабаджиева, Илиян Колев, Лора Пармакова, Михаела Иванова, Нели Ценова, Николай Рогачев, Осман Юсеинов, Сашо Савов и Янко Ненов.
 
От 5 до 9 февруари всички желаещи ще имат възможност да се включат в част от редовните занимания по Зумба, Народни и Модерни танци, Съвременен танц, Класически балет, Аеробика, Бойни изкуства, Йога практики и др. напълно безплатно.

Истински празник с интересна програма очаква деца и родители на 10 февруари. „Приказна събота за деца и родители“ ще насити пространството на Пловдивски Културен Институт с отворени детски творилници, уъркшопи за малки и големи и полезни лекции за родителите, подготвени от най-добрите професионалисти в областта на детското възпитание.
 
 „Агресивността, силата на общуването и тревожността у децата, са част от темите, които представяме пред родителите и всички, които искат да подобрят отношенията и живота си. Паралелно с тях, ще протичат детски работилници, където малчуганите ще творят здравословни вкусотии, ще правят ароматни сапунчета и свещи и ще месят пухкав хляб. В обособената уъркшоп зона малки и големи ще практикуват йога, ще преоткриват света на музиката, роботиката и кендама изкуството. Вълнуващо е да се преоткриваме и споделяме заедно, затова и ще приключим съботният ден с обща практична сесия, в която ще срещнем едновременно деца и родители и под менторството на опитен психолог да се опитаме да видим и осмислим детските преживявания“, разказа директорът на събитийния център, Марияна Стракова.
 
Истинска танцова фиеста ще сътворят гост-треньори и преподаватели от екипа на културния институт в неделния ден на 11 февруари. Всички със страст към музиката, танците и здравословния живот  ще имат възможност да се докоснат до неверятни професионалисти и истински лидери по Зумба, Пилатес, Съвременен танц и Хип-хоп.

Пловдивски културен институт
netinfo

Да ценим и споделяме изкуството и творчеството, да се развиваме и подобряваме качеството на живота си ЗАЕДНО за нас е мисия и цел, която ще продължим да следваме! Благодарим на всички посетители, медии, партньори и приятели, които се довериха на нашето място, организационен екип и професионален отбор. Това ни прави още по-отговорни и вдъхновени.“, признава още Марияна Стракова.