Мъж загина в катастрофа, затвориха пътя Смолян-Мадан
Мъж загина в катастрофа, затвориха пътя Смолян-Мадан / снимка: DarikNews.bg, архив

Тежка катастрофа със загинал и ранени стана тази сутрин при смолянското село Влахово. По предварителна информация са се сблъскали микробус, камион-цистерна и лек автомобил. Починалият мъж се е возил в микробуса, който карал работници за Мадан.

Шофьорът на цистерната - М.П., е карал пиян, съобщиха от полицията. Алкохолната проба  на шофьора е отчела 1.58 промила алкохол в издишания въздух. Цистерната е навлязла в насрещното платно в участък от пътя Смолян - Мадан, удряйки микробус и лек автомобил. При сблъсъка е починал един от пътниците в буса, 60-годишният Мехмед Дрянов от Мадан.

При сблъсъка са ранени още шестима от пътниците в микробуса, като те са с различни травми и няма опасност за живота им. Автомобилът е превозвал работници от Мадан към Смолян. Цистерната с гориво навлязла в насрещното платно, според разкази на пътували в буса работници. Бързата реакция на шофьора на буса избегнала по-тежки последици.

„Докога ще се защитават пияни шофьори, те са убийци“, коментира Адем Джелянов, един от пострадалите работници. Според него вина за този инцидент и жертвата носят и всички от фирмата собственик на цистерната, които са допуснали на работното място пияния шофьор. Мехмед Дрянов дълги години е работил като  миньор. „Оцеля под земята, но не успя да се опази от войната по пътищата“, каза още Адем Джелянов.

В момента пътят Смолян - Мадан е затворен. Ползва се обходен маршрут през Рудозем.