Много тикви и вещици на пловдивския хелоуин
Много тикви и вещици на пловдивския хелоуин / Диджеите JackRock и Balthazar

С гигантски паяжини, маски, костюми и електронно парти до зори ще се запомни третото издание на фестивала Metamorphosis. То ще сложи край на Есенния салон на изкуствата. Електронният форум ще започне в палата 14 на панаира от 22 часа на празника на Вси Светии - 31-ви октомври, и ще приключи в 7 часа на първия ден от ноември. Основни организатори са познатият на пловдивчани DJ Balthazar и колегата му DJ JackRock, които обещаха на купона да има „много тикви и вещици". На всички посетители, които задължително трябва да са навършили 18 години, се препоръчва специален дрескод: Halloween madness! Be creative!

На партито, освен двамата организатори, ще се изявят още шестима диджеи. Един от тях е легендарният техно ветеран CJ Bolland от Белгия. Друго електронно светило е италианецът Dusty Kid, който това лято участва на всички големи международни фестивали и който ще представи своето уникално лайв-шоу. Сред участниците още са Popof (Франция), който преди броени дни спечели приза "Най-добро ново име на сцената" на годишните музикални награди на Ибиса, Dandi & Ugo (Италия), добре познати като гениите зад култовия лейбъл Italo Business и фаворити на българската публика, SideKick (Италия), автор на тоталния хит на годината Deep Fear, както и българинът D-Phrag с подгряващ сет.

Статистиката сочи, че Пловдив посреща много гости на Metamorphosis. На предишното издание са присъствали 4000 души, като около 2500 от тях не са били жители на града. В нощта на Вси светии на партито ще има и обособена VIP-зона с отделен вход и специални барове. Цената на билетите варира от 20 до 40 лева.