/ БГНЕС
„Подаръците свършиха. Когато Министерството на отбраната предостави даден имот, ще очаква реципрочно да получи услуга или жест от дадената община“. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов по повод евентуалното предоставяне на терени на военните в Пловдив за изграждане на Дом на операта.
 
Министър Каракачанов уточни още, че искания, засягащи обществените интереси, ще бъдат реализирани, но когато става въпрос за имоти, намиращи се в атрактивни за строителство зони, Министерството на отбраната ще участва в тези проекти, съобщиха още от пресцентъра на МО. По думите му, по този начин ще има възможност за придобиване на средства за изплащане на разходите на институцията, както и за осигуряване на жилища за военнослужещите от Въоръжените сили.
 
Той обясни, че в някои от случаите имотите могат да бъдат продадени и средствата от тях ще бъдат внасяни в държавния бюджет.
 
„Министър-председателят Бойко Борисов пое ангажимент, че реализираните от военна собственост или повишаване на приходите на търговските дружества средства ще бъдат връщани в бюджета на Министерството на отбраната“, каза още Каракачанов и заяви, че ресурсите на ръководената от него институция ще бъдат използвани пълноценно.
 
Красимир Каракачанов наблюдава заключителния етап на учението „INFLEXIBLE COURAGE 17“ за национално сертифициране на 2-ра Тактическа група за Специални операции от състава на 68-ма бригада „Специални сили“. Той даде много висока оценка на демонстрацията на способности на военнослужещите от бригадата, която се проведе в района на Специализирания учебен център „Црънча“.