TEDxPlovdiv
TEDxPlovdiv / netinfo
Първото издание на формата TEDxPlovdiv ще се проводе днес на сцената на Драматичен театър Пловдив, където ще застанат едни от най-изявените български личности, за да споделят своите идеи.
 
TEDx е организация с нестопанска цел, посветена на идеите, които заслужават да бъдат споделени. Началото й е поставено през 1984г. под формата на конференция, която събира хора от три сфери: технология, забавление, дизайн. Обхватът й се разширява все повече благодарение на жаждата за знания.
 
TEDxPlovdiv е местно събитие, чиято цел е да обединява хората да споделят идеи и да преоткриват уникалните възможности и предизвикателства в живота.

Общата тема “Together” символизира съвместните усилия на организаторите на формата, между различните градове в България, между общността TED и в Европа. В днешното индивидуалистично общество, обединението на хора, идеи и култура, е важна мисия.
 
Събитието е целодневно, а по условия на формата, всеки гост-лектор ще представи своята тема в рамките на 18 минути. Лектори ще бъдат едни от най-изявените български имена: Владо Николов, Георги Бърдаров, Максим Бехар и още много интрегуващи музиканти, писатели, излседователи и предприемачи. Ще бъдат споделени новите гледни точки за бизнес, наука, технологии, личностно развитие. Всички гости ще имат възможността лично да се запознаят с тях по време на кафе-паузите.