Метален прът рани 3-ма в Дома на културата - може да отложат постановката тази вечер
Метален прът рани 3-ма в Дома на културата - може да отложат постановката тази вечер / снимка : Виктор Кадири/архив

Моторна чига е ранила 3-ма работници на сцената в Дома на културата „Борис Христов”, научи Дарик радио. Тримата са прегледани и са изписани без опасност за живота. Това съобщиха от Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Свети Георги“, където пострадалите са били откарани.

„Чигата представлява метален прът за окачване на декори, обясни шефът на Драматичния театър Кръстьо Кръстев, който потвърди информацията.

И тримата са имали наранявания в областта на главата, като само един от тях е бил в безсъзнание при транспортирането му до Спешното приемно отделение на УМБАЛ „Свети Георги“. След положените медицински грижи мъжът е върнат в съзнание и са му направени всички задължителни ехографски и лабораторни изследвания, както и скенер и консултация с неврохирург. Така е установено, че няма усложнения вследствие на травмата.

Останалите двама пациенти също са били изследвани и консултирани с неврохирурзи, ортопеди и специалисти по образна диагностика преди да се пристъпи към освобождаването им за домашно лечение.

Според зам.-кмета по културата Стефан Стоянов инцидентът не е предизвикан от човешка грешка.

„В момента на мястото има полиция, извикали сме специалисти и хора от фирмата, която прави ремонт на сградата”, обясни Стоянов.

Заради инцидента ще бъде отложена постановката „Почти представление”, която трябваше да се играе тази вечер в Дома на културата.