Лекарите невинни за смъртта на „седмачето” в  Университетска
Лекарите невинни за смъртта на „седмачето” в Университетска / netinfo
Екипът на АГ-отделението на Университетска болница няма вина за смъртта на починалото на 21 септември бебе, чийто баща Данаил Георгиев подаде жалби в прокуратурата и в Районния център по здравеопазване. Действията на лекарите и на останалия персонал, участвал в израждането на плода, са били адекватни, съобщи д-р Надежда Цветкова от РЦЗ след финала на извършената проверка.

Трупчето все още се пази в камера в моргата, тъй като продължава проверката по случая на Районна прокуратура. В жалбата си до нея бащата твърдеше, че родителите не са видяли бебето, за чиято смърт майката е била информирана ден, след като то е било поставено в кувьоз след преждевременно раждане в 7-ия месец. Според Георгиев, лекарите не са се погрижили адекватно за жена му и дълго време не са давали сведения за състоянието на недоносеното бебе.

От Университетска болница са спазили действащите правилници и правилно не са издали актове за раждане и смърт, тъй като плодът е имал вътреутробни увреждания и е тежал под 1000 грама, е заключението на комисията от РЦЗ.