уиски
уиски / ThinkStock/Getty Images
уиски фест
97051
уиски фест
  • уиски фест
Класически уиски коктейли ще могат да се опитат на Второто издание на Уиски фест – Пловдив 2018. Това съобщи в интервю за Дарик организаторът Владо Николов. Посетителите ще могат да дегустират например "Олд Фешън" и "Манхатън". Сред атракциите на уиски форума е и т.нар. "Скоч Ег" – коктейл, който се сервира с яйце и месо.

Поводът за пиене на уиски е събеседването, историите, които се разказват, както и компанията, в която го консумираш, каза още Владо Николов. Той допълни, че за този форум не е важно толкова количеството, колкото качеството на спиртните напитки, които се предлагат. Посетителите ще могат да си закупят и пури. Ще има осигурена и достатъчно вода за освежаване.

За втора поредна година Пловдив ще се превърне в пролетна уиски столица. Стотици марки от Шотландия, САЩ, Ирландия и дори Тайван ще гостуват в хотел „Империал“.

Билетът за WHISKEY FEST PLOVDIV 2018 важи и за двата дни на фестивала и включва професионална дегустационна чаша, 10 уиски кредита и вода. Уиски валутата се разменя за дегустационни драмове – мерната единица на фестивала, която е равна на половин унция или 15 милилитра уиски.

По време на фестивала ще се провеждат Майсторски класове и дегустации в уиски бара на хотела-домакин Whisky Library.

Днес дегустациите са от 15.00 до 00.00 часа.

Чуйте повече от приложеното аудио.