Крах на уличните ремонти в Северен заради договора с ПиЕсАй
Крах на уличните ремонти в Северен заради договора с ПиЕсАй / netinfo
Огромни загуби търпи район Северен заради бездействието и лошата работа на старозагорската фирма ПиЕсАй, която е била ангажирана с уличните ремонти в тази зона на града, коментират от районната администрация.

За 2008 година, колелото на Панаира е единственият обект , който е бил отремонтиран и завършен в почти цялостен вид от ПиЕсАй. Започната и недовършена е улица Победа – една от основните артерии на района. Реконструкцията на ул. Васил Левски в отсечката от бул. България до площад Сливница е от малкото завършени обекти в цялостен вид. Трагично е състоянието на улица Тиса, където ремонтите са забавени заради разногласия с ВиК. Не е преасфалтирана в срок и улица Оборище. Нищо не е направила ПиЕсАй и по ремонта на Рогошко шосе. Многократни сигнали на граждани идват и за улица Мизия, която е също обект на договореност с ПиЕсАй. Влошено е състоянието и на ул. Георги Бенев в промишлената част на района, чиято реконструкция е започната през 2006 и която по договор е трябвало да бъде завършена още есента на 2007 г.

От ПиЕсАй се оправдали , че има проблеми с газифицирането и кабелите с високо напрежение и не могат да продължат. Към момента близо 400 метра от отсечката между ул. Васил Априлов по посока на Стъкларския завод най-после са подготвени за полагането на последния слой асфалт. Заради прекратяването на договора , довършването и на тази улица ще се отложи за неопределено време.