Конслултантски фирми бавят ключови за Пловдив проекти
Конслултантски фирми бавят ключови за Пловдив проекти / снимка: dariknews.bg

Забавяне от страна на немска консултантска фирма може да стане причина Пловдив да не успее да осъществи водния проект на стойност 50 млн. лева, за който кандидатства общината. Консултантите от фирма „Кокс" са избрани от Министерството на околната среда и водите(МОСВ) и вече 6 месеца бавят предоставянето на проекта, заяви зам.-кметът Георги Търновалийски. При положение, че срокът за усвояване на парите е 2014-та година, има много сериозна опасност с това бавене да не успеем да го спазим и да загубим финансирането, обясни Търновалийски.

Самият проект предвижда изграждането на 16 км. второстепенна канализационна мрежа, 14 км. съпътстващ водопровод и реконструкция на пречиствателна станция „Пловдив".

Същото е положението и с проекта за устойчив градски транспорт, където консултантската фирма се бави вече с 1 месец, каза още зам.-кметът по европейска политика. В него е заложено внедряването на система за електронно таксуване и електронни табла с разписание нарейсовете по спирките, обясни Търновалийски.