/ DarikNews
314 спирки на градския транспорт в Пловдив може да останат без стопанин, ако концесионерът им "Елиза 1999" се откаже от тях. Причина за това може да бъде спадът на продажбите на павилионите на "Лафка". 

Ако официално концесионерът се откаже от спирките, тогава те отиват на търг или ще бъдат отдадени на нова концесия“, каза пред журналисти днес кметът на Пловдив Здравко Димитров. Той посочи, че в общината засега няма входирано искане за разваляне на концесията. 

спирки Пловдив концесия Лафка
DarikNews

Припомняме, че договорът за спирките е сключен с "Булгартабак-Трейдинг" ООД, която изкупи фирмата-концесионер  "Елиза 1999" прези осем години. 

Първите 50 нови спирки – готови до края на март 2013-та година

От „Лафка Маркет“ АД вече обявиха, че новите рестриктивни законови ограничения в областта на лотарийните игри и въвеждането на държавен монопол водели до значителен спад в продажбите на търговската мрежа на „Lafka“ и до практическа невъзможност за нормалното функциониране на дружеството. Заради това дружеството преустановявало оперативната си дейност.

DarikNews

В Пловдив днес павилионите на дружеството бяха затворени, а на тях имаше надпис, че това е така заради заповед на изпълнителните директори. 

DarikNews