Кметът: Отговорността за уличните дупки не е моя
Кметът: Отговорността за уличните дупки не е моя / netinfo
Районните кметове носят вина за незапълнените дупки, се казва в официално изявление на кмета Славчо Атанасов, разпространено чрез пресцентъра на община Пловдив. Той подчертава, че не липсата на финансиране, а “необосновано протакане на работата по спешните ремонти” в “Централен” и “Северен” е причина за трагичното състояние на уличните платна в двата района, управлявани от кметиците на ГЕРБ Райна Петрова и Ина Филипова.

Кметът бе изключил мобилните си телефони, но чрез пресаташето си категорично отхвърли коментарите , че критиката му е отмъщение за вчерашното бламиране на предложенията му в Общинския съвет от групата на ГЕРБ. Не деля “малките” кметове по политически признак, отговори Атанасов на въпрос на Дарик и похвали за свършената работа по закърпването на уличните ями Здравко Димитров и Иван Тотев от ГЕРБ, които управляват “Западен” и “Източен” и кмета на “Тракия”.  Лидерът на ГЕРБ и председател на Общинския съвет Йордан Кюмюрджиев заяви пред Дарик, че споделя критиките на кмета към райкметовете.

Писна ми да нося чужда вина, отговаря кметът на Пловдив на вестникарските заглавия от типа “Писна ни, г-н кмете!”. Според него уличните ремонти, заедно с осветлението и чистотата, не са негова отговорност, а на районните кметове.