Кметът на „Тракия“ е готов за втори мандат
Кметът на „Тракия“ е готов за втори мандат / Снимка: Виктор Кадири, Дарик Радио Пловдив
Костадин Димитров 23-06-15
80641
Костадин Димитров 23-06-15
  • Костадин Димитров 23-06-15

Ако бъда номиниран ще продължа работата си и ще се кандидатирам за кмет втори мандат. Това заяви в ефира на Дарик радио кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров. По думите му, работата е изморителна и много трудна и не му харесва, но някой трябва да я върши и да се грижи районът да вървим напред.

„Много е лесно да не правиш нищо и да не те критикуват. Нас ни критикуват, защото свършихме много работа. Има политици, които не са сложили камък върху камък и им остава само да критикуват“, каза още той.

Димитров отбеляза, че от началото на мандата е имал програма за управление, която е надскочена благодарение на добрата комуникация между районната администрация и кмета Иван Тотев и уточни, че  през годините е работено по микрорайони и проблемите са решавани един по един.

Районният кмет обясни, че през годините, хората са се оплаквали най-много от безработица и от липса на места в детските градини.

„Сега обаче места в градините има, защото отворихме филиал на „Червената шапцица“ и изградихме изцяло нова детска градина. От друга страна, средата в района е много благоприятна и постоянно се строят нови неща, а в момента се строят 4 жилищни комплекса“, обясни Костадин Димитров. От думите му стана ясно още, че вече има и 21 подадени заявления по Националната програма за саниране.

„Много се надявам в следващия мандат, без значение кой ще е кмет, да се заговори за Ботаническата градина като за Лаута."

Градината е собственост на Аграрния университет, с които се водят преговори, защото имаме идеи за това място.

За следващия мандат Димитров очерта и плановете си да направи една средно голяма зала за спорт, както и да инвестира още в облагородяването на парк Лаута.