Кмет занесе пенсията на дядо Христо от Трилистник
Кмет занесе пенсията на дядо Христо от Трилистник / Община Марица
Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов занесе пенсията, плодове и бутилка червено вино на бай Христо от с. Трилистник, който преди дни стана жертва на побой и грабеж. 

Оставиха в ареста нападателите на възрастния мъж от Трилистник

Припомняме, че двама роми в неделя разбиха дома на стареца, нанесоха му побой и откраднаха портфейла му със 117 лева. Извършителите бяха задържани за 12 часа, а в деня след престъплението главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов посетиха пострадалия пенсионер.

„Много ме биха“, оплака се бай Христо на Димитър Иванов, с когото са не само дългогодишни приятели, но и изповядват една и съща идеология – тази на партия „Обединени земеделци“. Възрастният мъж обаче не е позволил на преживения кошмар да сломи оптимизма, вярата в бъдещето и волята му за живот.

Маскирани пребиха и ограбиха възрастен мъж в Трилистник, Гешев отиде на място (СНИМКИ/ВИДЕО)

Решил съм да поживея поне, докато стана на 90 години“, сподели пенсионерът със своя приятел и съпартиец. Когато с кмета на община „Марица“ си спомниха как са се запознали преди 30 г.  в с. Славовица, бай Христо отново показа високия си дух, като запя земеделския химн, който е изпълнявал на Националния земеделски форум.

Възрастният мъж прие с въодушевление идеята на кмета през 2021 г. двамата заедно да посетят традиционния възпоменателен земеделски събор в местността Янини грамади, над с. Славовица,  където всяка година през юни българските земеделци почитат паметта на държавника Александър Стамболийски.

Шестима арестувани от пловдивската полиция при акцията в Трилистник, Скутаре и Рогош

Разбрах, че предпочиташ червено вино, затова ти донесох от моя хамбургски мискет, който лично аз съм произвел“, обърна се Димитър Иванов към бай Христо. Старецът призна, че обича да си пийва по малко вино на вечеря, но неговото мерло вече е свършило. Той благодари на кмета за еликсира и каза, че с удоволствие ще го опита.