Кметът и надзорниците в задочен спор за целесъобразност и законосъобразност на инвестициите в Градски транспорт
Кметът и надзорниците в задочен спор за целесъобразност и законосъобразност на инвестициите в Градски транспорт / netinfo

Не бива да се допуска сделката за "Градски транспорт" да бъде взривена, точно когато по линиите на фирмата бяха пуснати нови автобуси, каза кметът Славчо Атанасов, който е в отпуск, но откри днес една от ремонтираните обществени тоалетни.

Според Славчо Атанасов, пътниците в Пловдив не се интересуват от това кой плаща  удобните автобуси, а от това те да се движат по маршрутите си. Останалото са подробности, заключи кметът. Ден по-рано надзорниците на  ПОАП обаче бяха категорични, че ще станат обект на наказателно преследване, ако признаят инвестицията. Прокуратурата гледа законосъобразност на решенията, а не целесъобразност, коментира надзорникът Николай Караиванов..

Юристите на община Пловдив и на Пловдивската общинска агенция за приватизация /ПОАП/ , както и част от надзорниците й, ще анализират днес на среща при изпълняващия дължността кмет на Пловдив Петко Атанасов ситуацията около „Градски транспорт”, след като вчера Надзорният съвет не призна 60-те нови автобуса за инвестиция на купувача „Транс сити”. Общината е изискала в писмен вид възраженията на мажоритарния собственик Ангел Батаклиев срещу решението.

Утре ще има ново обсъждане, каза пред Дарик и.д. кметът  Петко Атанасов. Той посочи, че не е изключено надзорниците да преразгледат становището си, ако бъдат открити основания за това. Надзорният съвет даде на Батаклиев едномесечен срок да прехвърли плащането на лизинговите вноски за рейсовете от „Градски транспорт” на своята фирма „Транс сити”, тъй като досегашната схема е увеличила с близо 13 млн. лева задълженията на превозвача.