Георги Стаменов и Тошо Пашов в студиото на Дарик
Георги Стаменов и Тошо Пашов в студиото на Дарик / netinfo
100 нови паркоместа по северното платно на „6-ти септември“
92525
100 нови паркоместа по северното платно на „6-ти септември“
  • 100 нови паркоместа по северното платно на „6-ти септември“
„Над 100 паркоместа ще бъдат изградени по протежението на бул. „6-ти септември“- в частта от бившето кино „Кочо Честеменски“ до бул. „Копривщица“. Това  съобщи в студиото на Дарик кметът на  „Централен“  Георги Стаменов.  Идеята е взаимствана от Виена, разказа заместникът му Тошо Пашов.

За да се реализира проектът на районната администрация, който е на стойност около 120 000 лева, ще се отнеме малко от широкия северен тротоар на пътната артерия. Така или иначе, там постоянно има спрени коли, коментира Стаменов. Той сподели още, че със затоплянето на времето започва работата върху капиталовата програма на района, като най-належащо е запълването на дупките след зимния сезон.

Искра Койчева, Тошо Пашов и Георги Стаменов в студиото на Дарик
netinfo

Както вече ви съобщихме, кметът на района и заместникът му допълниха, че започва проверка на състоянието на подлезите, надлезите и мостовете в шестте района на града, разпоредена от кмета на Пловдив Иван Тотев. Заради инспекцията, до 16 часа движението в тунела на бул. „Цар Борис III Обединител“ се осъществява еднопосочно.
Утре огледите на експертите продължават в подлеза на Централна поща.

„Тунелът на бул. Цар Борис Трети Обединител не е ремонтиран повече от 20 години. Състоянието му трябва да се провери спешно, за да не се случи нова трагедия, като тази в тунел „Ечемишка“, заяви Пашов.

До 17 февруари длъжностните лица от районните администрации ще трябва да обходят подлезите, надлезите и мостовете в Пловдив, за да се установи дали преминаването по тях на граждани и МПС-та е безопасно.

След обследванията на терен ще бъдат изготвени доклади за състоянието и определени срокове за отстраняване на евентуално констатирани повреди по съоръженията.

Цялото интервю с Георги Стаменов и Тошо Пашов чуйте в звуковия файл.