Изградиха паркинг на обновената улица „Лерин”
Изградиха паркинг на обновената улица „Лерин” / Дарик радио

Ремонтът на улица „Лерин” е към края си, съобщи кметът на район „Западен” Димитър Колев, който днес лично инспектира работата на обекта.

Обновяването отне повече от първоначално предвиденото време, тъй като освен преасфалтиране, се наложи и подмяна на водопроводната мрежа, както и изграждането на нов паркинг.

Дължината на ремонтираното трасе е 400 метра, а общата преасфатирана площ е 2400 квадратни метра. Изградени са и 900 квадратни метра нови тротоари. По време на ремонта от местната администрация са дали възможност на кабелните оператори да положат своите съоръжения под земята, за да се предотврати бъдещо разкопаване на вече обновения участък.

Предстои да бъде положена пътната маркировка и улицата да бъде официално открита.

В близост до подземните гаражи на улица „Иван Стефанов Гешев” 28 пък бе изграден нов паркинг, който ще осигури места за 15 автомобила. Вече се работи по идеен проект и за площта над гаражите, като намерението е тук да бъде изградена мултифункционална спортна площадка.

 

„Предложението за това е на гражданите, като вече сме провели разговори със собствениците на гаражите, които приветстват идеята”, заяви кметът на района Димитър Колев. Той припомни, че наблизо вече има един фитнес на открито и с реализирането на новата площадка мястото ще се превърне в любимо за спортуващите жители от квартала.