Изпепелиха кола на журналистка от Карлово
Изпепелиха кола на журналистка от Карлово / YouTube
"Досега не съм получавала заплахи", заяви пред Дарик Зорница Акманова
изгоря автомобил
94814
изгоря автомобил
  • изгоря автомобил
"Не съм получавала досега заплахи. Надявам се, че институциите ще си свършат работата и разследването ще покаже какво точно се е случило". Това заяви пред Дарик журналистката Зорница Акманова от Карлово, чиято кола беше запалена тази нощ. 

Сигналът за горящото „Ауди“ е подаден в 2:30 часа, съобщи по - рано през деня за Дарик шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков.   

В момента тече оглед на местопроизшествието. Работим по всички възможни версии, така че да стигнем до извършителя или поръчителя, ако е палеж“, заяви Илков. 

Наскоро „Господари на ефира“ излъчиха репортаж на журналистката, в който беше изобличен автомонтьор от Карлово. След това кметът на града д-р Емил Кабаиванов запечата сервиза.   


По случая е образувано досъдебно производство от Окръжната прокуратура в Пловдив. За извършеното престъпление е уведомен главният прокурор Сотир Цацаров, който разпореди спешни действия за разкриване извършителя на престъплението, съобщиха от държавното обвинение.

От там допълниха, че са предприети множество действия по разследването от отдел „Криминална полиция“ Пловдив, извършват се разпити на свидетели.

По разпореждане на Сотир Цацаров, са изискани всички преписки, водени в Районна прокуратура – Карлово и Районна прокуратура – Пловдив във връзка с дейността на автомонтьора Пламен Димитров от Карлово, за когото репортерката от „Господари на ефира“ е оповестила оплаквания за измамни действия.

Проверява се и воденото в Районна прокуратура – Карлово досъдебно производство за обсебване.

Проверките ще приключат във възможно най-кратък срок.

Какво още каза Зорница Акманова пред Дарик, чуйте в звуковия файл.