Институциите са подминали гаврата с 13- годишното момиче от Пазарджик
Институциите са подминали гаврата с 13- годишното момиче от Пазарджик / netinfo

Майката на 13- годишната Екатерина Дудова, която е била подложена на тормоз от страна на три свои съученички, е търсила подкрепата на Агенцията за закрила на детето в Пазарджик още през март, но такава не е получила, каза за Дарик радио самата тя.

От Агенцията съобщиха, че са научили за случилото се едва в началото на този месец и все още не знаят имената на замесените в скандала момичета. Според началника на Отдела за закрила на детето Димитрия Церова, от Детска педагогическа стая са скрили подробности и в момента са подали жалба за осигуряване достъп до материалите по случая.

Помолен да коментира случая, говорителят на ОДП- Пазарджик Мирослав Стоянов заяви, че Детска педагогическа стая е свършила навреме работата си и е препратила материалите в Прокуратурата.

Потърпевшото момиче днес се мести в помощното училище в Пазарджик, след като от март не е посещавала занятия.

Припомням, че още през март момичето е било подложено на гавра от свои съученички. В дома на едната от насилничките я накарали да уринира върху плюшена играчка, след това я принудили да дефилира гола пред тях. Всичко това девойките заснели с камера на мобилен телефон и показвали на съучениците си.

От инцидента до сега Екатерина не е посещавала училище.

До момента психолози не са работили с жертвата на насилие за стабилизиране на психичното й състояние, стана още ясно след интервю с майката Елена Дудова.