И в България продават вещи на длъжника на търг пред блока
И в България продават вещи на длъжника на търг пред блока / netinfo
Продан пред блока чрез явен търг на вещи на длъжника, описани от съдебен изпълнител, позволява новият Гражданско процесуален кодекс влязъл в сила от 1 март. За сега няма осъществен подобен търг в Пловдив, но всеки момент може да бъде насрочен, съобщи в предаването „Дарик Кафе” Мариана Обретенова-член на Управителния съвет на Камарата на частните съдебни изпълнители.

Новост в призоваването на длъжника, когато не може да бъде намерен на посочения по делото адрес и не се намери лице, което е съгласно да получи съобщението, е уведомлението да се залепва на вратата на жилището или на пощенската кутия. А когато няма достъп до тях, стикера с уведомлението се залепва на входна врата или на видно място, което означава и на електрически стълб.

Търговете на недвижимо имущество вече се извършват в съдебна зала на Районен съд, която се ангажира и от частни и държавни съдебни изпълнители с предварително записване на час. Частните съдебни изпълнители няма да плащат наем за държавната зала, каквито опасения имаше преди Нова година.

Чуйте цялото интервю с Марияна Обретенова в прикачения файл: