И Илко Раев влиза в борбата за кметското кресло в Източен
И Илко Раев влиза в борбата за кметското кресло в Източен / Dariknews.bg

Илко Раев е кандидатът, издигнат за кмет на район "Източен" от Коалицията „ВМРО, ЗНС, ЕНП", съобщи за Дарик радио Венцислав Иванов, член на Изпълнителния съвет на ЕНП. Раев е бивш член и общински съветник от БСП. В момента е член на ВМРО и работи в общинската дирекция „Социални дейности" в район "Източен".

До момента официално издигнати са и кандидатурите на ГЕРБ и БСП - Петър Петров и Севдалина Петрова. Петров е подкрепен от „Синята коалиция". В понеделник ще стане ясно дали и "Атака" подкрепя категорично ГЕРБ. Кандидат на ДПС е общинският съветник Яшар Асан, но по думите му все още няма окончателно решение. То ще бъде взето днес от партията на Доган, каза Яшар Асан.

Нито един от кандидатите за кмет на район "Източен" не се е регистрирал до сега в Районната избирателна комисия, съобщи председателят на РИК Георги Илчев. Според  него това ще стане в последния ден - в понеделник. РИК ще работи с удължено работно време - до 19 часа, включително събота и неделя.  

Регистрираните за участие в изборите политически сили са ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака, ромската формация ДРОМ, Българския бизнес блок и Коалиция „ВМРО, ЗНС, ЕНП". За кметското място ще се бори и Юсмен Камбер, издигнат от Инициативен комитет.

Изборите за кмет в район "Източен" са насрочени за 24 октомври.