Хлябът в Пазарджик - на цената на половин баница
Хлябът в Пазарджик - на цената на половин баница / netinfo
Новата, по-ниска цена на хляба в Пазарджик и региона отказа малките фирми от производството му, съобщи за Дарик радио председателят на регионалния съюз на хлебопроизводителите Николай Нонов. От началото на седмицата заводското производство поевтиня с 10 стотинки и клиентите купуват 600-грамовите разфасовки в магазина за 55 стотинки.

Нонов се въздържа от окачествяването на новите цени като дъмпингови, но заяви, че големите фирми в бранша могат да докажат всякаква себестойност, въпреки непрекъснато покачващите се цени на суровините. Малките фурни не могат да продават хляб за 40 стотинки на едро и затова отново ще се насочат към производството на тестени закуски, добави браншовият председател.

Цена на хляба колкото половин баничка е нереална, коментира един от големите производители в Пловдив. В търговската мрежа под тепетата средната цена на 650 грама остава 65-70 стотинки.