/ netinfo
По повод международния ден на земята и световния ден на книгата и авторското право в НБ „Иван Вазов“ в Пловдив за трети пореден път ще се проведе хепънинг под надслов „Природата и книгите ни дават криле – всичко е в нашите ръце“.
 
Събитието се осъществява и в подкрепа на „Пловдив – европейска столица на културата – 2019“. В него ще вземат участие ученици и преподаватели от СУ „Патриарх Евтимий“.
 
Началото на програмата ще бъде поставено в 10.30 ч. днес в Конферентната зала на библиотеката с викторина, като добре представилите се в нея ще получат награди. От 13.00 ч. на същото място и на зелените площи пред залата ще се състои същинската част на хепънинга – демонстрации на тема „Звук и светлина“, представени от преподаватели в ПУ „Паисий Хилендарски“ от катедра „Експериментална физика“, изложба на книги на биотематика, представяне на табла за използване на различни видове енергия и т.н. В тревните площи в работилниците  децата ще изработват кукли от парцали, птици, къщи от отпадъчни материали, ще се представят игрите „Въпросите на Иви и Енчо“, „Пътят на тока“ и т.н. На последна „спирка“ – „Митница“, преминалите през всички етапи и игри ще получат награди. Децата ще получат и Екопаспорт, изработен от ИК „Жанет 45“. Специалисти от НБ „Иван Вазов“ ще раздадат предварително разработени списъци с книги на екотематика.
 
Партньори на библиотеката в инициативата са Лайънс клуб „Филипополис“, Сдружение „Писалка и перо“, Национален алианс за работа с доброволци, издателства „Жанет45“, „Хермес“, “Захарий Стоянов“, ПУ „Паисий Хилендарски" и др.