/ УМБАЛ "Св. Георги"
В навечерието на Коледа УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив получи дарение от 209 модерни болнични легла и 209 шкафчета към тях от благотворителната организация AES – CCC от Падуа, област Венето, Северна Италия.

За първи път смениха раменна става при уникална операция в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив

 
Полученото болнично обзавеждане е разпределено в 10 клинични звена на лечебното заведение: Клиника по ендокринология и болести на обмяната, Отделение по нефрология, Клиника по психиатрия, Клиника по инфекциозни болести, Клиника по ортопедия и травматология, Клиника по кардиология, Отделение по инвазивна кардиология, Клиника по ревматология, Клиника по акушерство и гинекология и Отделение по професионални заболявания.
 
Английски пенсионер избра пловдивска болница за операция, спасиха ставата му (СНИМКИ)

Доставката на мащабното дарение бе извършено от българска компания за международен транспорт, благодарение на чийто опит и професионализъм се изпълни безпроблемно сложната логистика по изнасянето на обзавеждането от болницата в Падуа, която се намира в старата част на града и влизането там с камион е невъзможно.
 
Две сложни операции представят в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив

Това не е първото дарение, за което съдейства екипът на AES – CCC. През м. март 2018 г. те заедно с Асоциация „Bethania Hospital Services“ осигуриха безвъзмездно 22 болнични легла, шкафчета към тях и 7 шкафа за архивиране на документи за Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Свети Георги“.