Резултати в Пловдив
Резултати в Пловдив / netinfo
ГЕРБ запазва подкрепата си от последните парламентарни избори през 2014 г., а БСП в Пловдив удвоява резултата си в сравнение с вота за 43-то НС. Това показват неокончателните данни от изборния ден в града под тепетата.

Според тях за ГЕРБ са гласували 37,7% от стигналите до урните пловдивчани, а за БСП – 25,22%. Трета политическа сила в града са КП “Обединени патриоти” с 9,5% от гласовете. С близки резултати са ВОЛЯ, Реформаторският блок и Нова Република – съответно с 4,66%, 4,53% и 4,39%. Съобщената предварително висока подкрепа за ДПС не се потвърди – за партията в града под тепетата са гласували 3,32%. Листата на бившия правосъден министър Христо Иванов печели близо 4% от доверието на избирателите в Пловдив.
 
При тези резултати ГЕРБ ще има 4 твърди мандата от 16 МИР в 44-то Народно събрание, а БСП 2 +1. Ако Реформаторският блок прескочи бариерата от 4%, също ще има един народен представител от Пловдив. По един депутат ще имат и ДПС, патриотите и ВОЛЯ на Веселин Марешки.
 
Според резултатите, такива, кавито са, известни преди окончателното преброяване на гласовете в Пловдив, ГЕРБ абсолютно запазва подкрепата си от около 60 000 гласа в сравнение с парламентарните избори през 2014 г., а за листата на БСП са гласували два пъти повече пловдивчани – над 40 000.
 
Според неокончателните данни големите губещи в синия град са избирателите, които са подкрепили Реформаторския блок през 2014 г. Гласовете от днешния вот са абсолютно разделени между Нова Република (коалицията, в която влиза и партията на Дани Каназирева “Съюз за Пловдив”) и настоящата коалиция Реформаторски блок – Глас народен. За двете политически формации са гласували малко над 7000 души, а за ВОЛЯ на Веселин Марешки - близо 7500. Движение “Да, България” на Христо Иванов има малко над 6000 гласа.