Държавата плаща още 12 милиона за бул. “България”
Държавата плаща още 12 милиона за бул. “България” / netinfo
Държавата ще даде още 12 млн. лева за реконструкцията на бул. “България”, който е част от републиканската пътна мрежа, а правителството ще обсъди предложение Пловдив да получи неизплатените 38 млн. лева компенсации за приемането на столичните бали от бюджетния излишък. За това са се договорили на среща днес кметът Славчо Атанасов и министърът на финансите Пламен Орешарски.

Министърът се е ангажирал спешно да преведе 4 милиона лева за довършване на първия етап на ремонта на бул.”България” в отсечката до бул.”В.Априлов”, чиито пусков срок е месец септември. С цялостното поемане на финансирането за реконструкцията на булеварда на практика се ревизира споразумението за изплащане на компенсациите за столичните бали в пари за инфраструктура. Преди ден кметът реагира, че не е редно в списъка с обектите да присъстват такива, които са държавни, а отпуснатите за тях средства да се записват като част от обезщетението на общината за помощта при решаване на кризата със софийския боклук.

При постигната договореност за ревизия на споразумението Пловдив ще получи общо 22 млн. за асфалтиране на бул. “България”. Общината ще дофинансира с други 20, 3 млн. подмяната на съпътстващата инфраструктура - канализация, тротоари, осветление и светофарни уредби.