Доброволци от Столипиново дебнат  съседи за хвърляне на боклук
Доброволци от Столипиново дебнат съседи за хвърляне на боклук / netinfo

Доброволци от “Столипиново” ще контролират съседите си да не изхвърлят боклуци в междублоковите пространства, съобщиха от районната администрация на “Източен”. Хора от квартала сами изявиха желание да следят за нарушители и да сигнализират в кметството. Това стана при днешната среща с домоуправители и жители на блоковете на улица “Сокол”, която последва масираната акция за почистване на междублоковите пространства там. Глобата за изхвърляне на боклук по улиците е 500 лева, напомниха представители на районната администрация.

Трийсет безработни роми се включиха в акцията за почистване на междублоковото пространство на „Сокол”. Пет камиона боклук бяха извозени за два часа само от терена до блок 4005.

205 000 лева струваше на общинския бюджет основното хигиенизиране на тази критична зона в квартала по време на хепатитната епидемия там. В началото на мандата на сегашната администрация имаше нова масирана акция, но въпреки това камарите с боклук на някои места отново достигат нивото на терасите.

Чистенето на ул. „Сокол” ще продължи другата седмица, каза кметът на район „Източен” Иван Тотев. Той заяви, че няма да съсредоточава хора само там, за да не бъдат занемарени останалите части на “Столипиново”.

Информация на Йордан Димитров