Директорът на СОУ ”Св. Седмочисленици” не се страхува от наказание
Директорът на СОУ ”Св. Седмочисленици” не се страхува от наказание / netinfo
Не се страхувам, че ще бъда наказан от министъра на образованието Даниел Вълчев, защото той предупреди, че ще има санкции, ако се нарушават правилата в училище, а при нас такова нещо не е имало, каза директорът на СОУ „Св. Седмочисленици” Георги Далгърски, който бе гост в Дарик кафе. 80 % от неговия колектив са участвали в едночасовия предупредителен протест на 15 септември, който, по мнението на Далгърски, в училището му е преминал по приемлив за родителите начин.

Принципно родителите подкрепиха исканията на учителите, а не начинът по който се направи протестът в първия учебен ден, каза още директорът на СОУ „Св. Седмочисленици”. Според него между родители и учители няма конфликт и много малко са тези родители, които не подкрепят учителските протести за по- високи заплати.

Обикновено синдикатите не обединяват учителите по време на стачка, понеже винаги са на различни мнения, каза още Георги Далгърски, а това, че сега са единни е малко обезпокоително.

Учителите от СОУ „Св. Седмочисленици” няма да вземат участие в предварителната протестна седмица, която започва от днес, но ще се присъединят към общонационалната безсрочна учителска стачка, която стартира на 24 септември, за което вече е внесена декларация в деловодството на училището.