Димитър Колев би поел отговорността за още един мандат
Димитър Колев би поел отговорността за още един мандат / Снимка: Виктор Кадири, Дарик Радио Пловдив
Димитър Колев в "Дарик кафе"
80689
Димитър Колев в "Дарик кафе"
  • Димитър Колев в "Дарик кафе"

Ако бъда номиниран от районните структури и имам подкрепата на партията бих се съгласил на още един мандат, защото аз съм отговорен човек. Това заяви в ефира на Дарик радио кметът на район „Западен“ Димитър Колев.

„Когато станах кмет преди година и 11 месеца, нямаше и една детска площадка, а аз изградих 3. Ако бях изкарал пълни 4 години сигурен съм, че щях да оправя повечето проблеми в района“, допълни той. В момента се работи и по проект за още една детска площадка с 4 съоръжения на ул „Генерал Колев 12“.

По думите на районния кмет няма недостиг на места в детските градини в района, а в момента се довършва и детска градина „Мир“. Тя ще бъде готова до месец и през септември ще заработи. В началото на месец юли ще започне ремонт на парк „Градина Еталонна“, ще има нова чешма, пейки и подмяна на плочките.

Димитър Колев коментира и данните, според които през първото шестмесечие на тази година районът е генерирал по-малко приходи, отколкото за същия период през миналата. Според него тези данни се дължат на факта, че в края на миналата година постъпленията от Гребна база са прехвърлени директно на „голямата“ община и на това се дължи намалението. „Все пак парите не се губят, защото влизат пак в местната хазна“, допълни той.