Чистим Гребната и тепетата с чували и ръкавици от общината
Чистим Гребната и тепетата с чували и ръкавици от общината / dariknews.bg

Всеки пловдивчанин може да се включи в почистване на Гребната база, тепетата и зелените площи в града. Инициативата е подкрепена от община Пловдив, Националния алианс за работа с доброволци(НАРД) и Националната скаутска организация, които ще раздават чували, ръкавици и помощни материали. Сборните пунктове са Зоокъта на Гребната, Радиото и телевизията под Сахат тепе, Алеята зад Стоматологичния факултет до Младежкия хълм, Алеята до Търговската гимназия под хълм „Бунарджик" и детския кът „Теди" в парк Лаута в „Тракия".

80 служители на Университетска болница „Свети Георги" и 80 студенти също ще се включат в почистването. Те ще се погрижат за по-добрия вид на зелената зона около Хирургиите на „Пещерско шосе". Художникът Емил Миразчиев пък ще опита да премахне надписа „ВМРО" от южния склон на Младежкия хълм.

В инициативата ще се включат и в региона. „Зелени балкани" организира пътуване до язовир „Конуш", Асеновградско. Около 100 военни от базата в Крумово ще чистят дерето между село Брестник и град Куклен, а други 100, заедно с кмета на „Родопи" Пламен Спасов и областния управител Здравко Димитров - село Крумово. Акциите в целия регион стартират в 9 часа.