Четвъртокласничка пирографира икона за отец Иван от Нови Хан
Четвъртокласничка пирографира икона за отец Иван от Нови Хан / netinfo

Четвъртокласничка от Начално училище „Васил Друмев” в Пазарджик благодари на Бога, че е изпратил сред нас отец Иван от Нови хан. Момичето поднася благодарности и за грижите, които благородният човек полага за сирачетата и хората в беда.

Посланието на Теодора е едно от над 220-те, които отец Иван ще получи от възпитаниците на учебното заведение, заедно със събраните в училищната кампания храни и пари. В нея с ентусиазъм се включват всички деца без изключение – от тези в подготвителната група до четвъртокласниците.

Четвъртокласничка пирографира икона за отец Иван от Нови Хан
netinfo
Всяко от тях имало за домашна да направи и ръчно изработена картичка за основателя на единствения приют за бездомни в България, който се издържа изцяло от дарения. Теди е намерила свой творчески подход към задачата. Тя сама е прерисувала умалено копие на иконата на Рождество Христово върху дърво, след което е повторила образите с пирограф и е лакирала завършения сувенир.

Нейни преподаватели казват, че детето е изключително сръчно, интелигентно и иновативно, но този път е изненадало дори собствената си майка, която е много горда с оригиналната идея и удивителното за възрастта изпълнение.

Четвъртокласничка пирографира икона за отец Иван от Нови Хан
netinfo
Едновременно с кампанията възпитаниците на НУ „Васил Друмев” написаха и писма до Дядо Коледа, в повечето от които има пожелание по света да няма бедни и бездомни. Следващата седмица малчуганите ще отидат в пощата, за да изпратят посланията си до Добрия старец и да научат повече за пътя на писмата до Лапландия.