/ netinfo
Фестивалът на музиката, мезето и питието "Балканска магия" гостува за първи път във Велинград. Гостите ще могат да видят и чуят наживо едни от най-големите звезди у нас и на Балканите. Да хапнат, да пийнат и да се веселят. Празникът ще продължи от днес до 22 юли.

Тази вечер на сцената на стадион "Чепинец" ще се изявят младите народни певици Ива и Велислава Костадинови. Следват любими шлагери на легендарния Сашо Роман. За финал е запазена неотразимата Алисия. Тя ще зарадва почитателите си както с незабравими свои хитове, така и с нови парчета.

Харесваната фолклорна изпълнителка Румяна Попова открива концерта за втората вечер. В петък ще се изяви и младата певица Нанси, след което идва ред на сексапилните момичета от Caramel. Гвоздеят в програмата е народният любимец Тони Стораро.

В събота веселието продължава с народната певица Радостинс Паньова, фолкдивата Румина, Ашли, а "черешката на тортата" ще бъде сръбската звезда Драган Коич-Кеба.

Последната вечер, на 22 юли, е с най-колоритни участници. Първи на сцената излиза дует "Пирин" с автентични народни песни. Следва фолклорната изпълнителка Дения Пенчева, известна с неподражаемия си стил.

Младежка искра в програмата ще разпали поп певицата Клавдия. Горещите гръцки хитове на Йорданис Агапитос ще допълнят доза настроение. Програмата завършва с любимите на поколения българи незалязващи звезди от "Сигнал".

Всички концерти са безплатни за публиката. Редом с тях организаторите обещават кулинарни зони, разнообразни атракциони, творчески работилници, изложения и игриигри и в четирите дни на фестивала.