Главният прокурор Сотир Цацаров
Главният прокурор Сотир Цацаров / БГНЕС, архив
Председател на СИК в Плевенска област е арестуван за купуване на гласове. Това съобщи в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров.

Схемите за купуване и продаване на гласове продължават да действат, потвърди в разгара на изборния ден главният прокурор. Продължава да оказва влияние върху вота и корпоративния вот, макар че това е трудно доказуемо, призна още обвинител №1. Явно на тези избори залогът за политическите партии е голям, коментира Цацаров и допълни, че една политическа сила явно води абсолютно агресивна кампания.

8 са обвиняемите лица до обяд, уточни Сотир Цацаров. Прокуратурата е образувала 73 досъдебни производства, броят на получените сигнали е 534. По думите му в сравнение с предишните парламентарни избори през 2014 година сега те са се увеличили почти двойно.

7 досъдебни производства против избирателните права на гражданите са образувани на територията на Апелативна прокуратура Пловдив. Всички окръжни и районни прокурори в Апелативната зона ще продължават да дежурят днес и ще приемат сигнали за нарушения до един час след обявяване на края на изборния ден.