Пловдивският аграрен университет
Пловдивският аграрен университет / netinfo
Българо-китайска конференция за сътрудничество в областта на земеделието ще се проведе в Аграрния университет. Форумът започва в 9.30 часа.

По време на съвместната 15-та сесия на Българо-китайската комисия за научно и технологично сътрудничество, която се проведе на 8 ноември 2016 г. в гр. Нанджинг, Китай, китайската и българската страна се договориха през 2017 г. да организират съвместна Българо-китайска конференция за сътрудничество в областта на земеделието. Целта на конференцията е да се дискутират областите в земеделските науки и технологии, в които двете страни имат съвместен интерес, и да се изгради основа за практическо проектно сътрудничество между институции от двете държави.

Аграрният университет и Университетът по хранителни технологии в Пловдив са съорганизатори на Българо-китайската конференция в сътрудничество с Министерството на образованието и науката.

От китайска страна в конференцията ще вземат участие представители на Министерството на науката и технологиите, Китайската академия на земеделските науки, научноизследователски институти, а от българска – представители на Министерството на образованието и науката, Министерството на земеделието, храните и горите, Селскостопанската академия и научноизследователските институти, университетски преподаватели, както и представители на агро бизнеса.