Бум на кражбите в Пловдивско
Бум на кражбите в Пловдивско / www.mkd.mk

Три сигнала за взломни кражби са подадени през последното денонощие в Пловдив и областта. Два от тях са за обрани жилища в града. По първоначални данни , в нощта срещу понеделник в апартамент на ул. „Братя Търневи“ са откраднати телевизор и микровълнова печка. Същия ден, между 9,30 и 10 часа от частен дом в кв. „Кючук Париж“ е отнета борсета с 2600 лева.

Служители от РУ – Раковски работят по подобен сигнал от 55-годишна жена от село Белозем, че след разбиване на прозорец от имота й са откраднати два телевизора и персийски килим.

Служители от РУ – Раковски разследват и кражба от товарен автомобил. Към 22 часа снощи , 25-годишен пловдивчанин съобщава, че от “Нисан”-а му са откраднати 3500 лева. При извършения оглед е установено, че посегателството е извършено с взлом за времето между 17 ч. и 17.45 часа на пътя между селата Крислово и Желязно, където превозното средство е спряно поради авария. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител и работата на криминалистите продължава.

Междувременно 85-годишен пловдивчанин стана жертва на джебчийска кражба. Грабителят успява чрез ловкост да открадне 650 лева от джоба на връхната дреха на възрастния мъж.

Цигари пък са откраднати от бензиностанция край Калофер. Към 3.30 часа снощи е установено, че с взлом от търговския обект са отнети 250 кутии тютюневи изделия от различни марки. В РУ – Карлово е образувано досъдебно производство, уведомена е районната прокуратура.