Атака подкрепиха ГЕРБ за оставката на Илко Илиев, искат извънредна сесия за панаира
Атака подкрепиха ГЕРБ за оставката на Илко Илиев, искат извънредна сесия за панаира / dariknews.bg/ архив
Атака подкрепиха ГЕРБ за оставката на Илко Илиев
37735
Атака подкрепиха ГЕРБ за оставката на Илко Илиев
Атака подкрепиха ГЕРБ за оставката на Илко Илиев
  • Атака подкрепиха ГЕРБ за оставката на Илко Илиев
  • Атака подкрепиха ГЕРБ за оставката на Илко Илиев

Атака ще подкрепи подписката на ГЕРБ за оставката на председателя на ОбС Илко Илиев. 1/3 от гласовете, необходими за исканото уволнение, ще бъдат събрани с помощта на СДС и ДСБ, убеден е общинският съветник и председател на местната партийна структура Димитър Керин. Според него Илиев трайно не спазва правилника за организация на ОбС, прекъсва и отнема думата. Керин дори изрази съмнения, че настоящият председател е избран правомерно, като се позова на факта, че по време на гласуването, председателското място е било заемано от Камен Шишманов от ВМРО. /Чуйте и от прикачения аудиофайл/

На 27 януари от Атака за пореден път внесли предложение за отстраняването на Тодор Христев от длъжността зам.-председател на ОбС, който според тях е незаконно на този пост, но Илиев отново не го внесъл за разглеждане.

Съветниците от Атака искат и нова извънредна сесия за съдбата на „Пълдин туринвест", предвид решението на Пловдивския окръжен съд основният дял на Международен панаир-Пловдив да бъде върнат на държавата. Те смятат, че освен към община Пловдив, смесеното дружество е действало некоректно и към държавата. Имаме много сериозни мотиви, които бихме могли да използваме за възстановяване на справедливия дял на общината в дружеството - 75%, който към момента е едва 25%, припомни Керин.