Старинен Пловдив
Старинен Пловдив / netinfo
В Международния ден за опазване на паметниците на културата – 18-ти април със среща между архитекти и археолози от 16:30 часа в Балабановата къща започва новата инициатива „Виж и съхрани Старинен Пловдив“. Първата сесия е под надслов "През очите на археолозите".

Специалистите, работили на територията на архитектурния резерват, ще представят резултатите от дейността си и своите виждания за опазването на недвижимото културно наследство. По този начин се предоставя възможност за контакти с работещите в сферата и приобщаването на нови участници в тази дейност. Предстои и сесия на тема: „През очите на архитектите“.

През очите на архитектите
netinfo

След срещата на същото място от 18:00 ч. в Балабановата къща любителите на класическата музика ще могат да се насладят на клавирен концерт с участието на младия пловдивски пианист Васил Начев, който е възпитаник на Кралския Колеж за Музика в Лондон и Консерваторията „Гилдхол“ за Музика и Драма. В своя рецитал той ще представи произведения от творчеството на Бах, Лист, Хайдн, Шопен и Метнер.

Входът е безплатен.