/ Thinkstockphotos

Служители на полицията в Пещера са издирили и задържали мъж, влачил последователно две кучета с автомобила си. Крайната му цел е била да изведе извън пределите на града и да се отърве от тях. Тази жестокост обаче не оставила безразлични местни хора, които се обадили на 112.

Така на 18 юни, следобед в полицейското управление в родопския град бил получен сигнал отношение към животни. Униформени и криминалисти реагирали незабавно и засекли лек автомобил „Фолксваген“, чиито водач – 67-годишен жител на Самоков е вързал куче, което теглил по улиците на града.

Оказало се, че кучетата са две и отглеждани от негова близка в Пещера, която обаче искала да се отърве от тях. Тогава мъжът предложил да свърши тази работа, но тъй като животните не били обезпаразитени  той решил да не ги транспортира в автомобила. Мъжът ги теглил едно по едно с цел да ги изхвърли извън града.

Първото куче е открито в района на сметището. Прегледано е от ветеринарен специалист и е в добро състояние. Второто е прибрано от граждани, които са изявили желание да се погрижат за него и да го отглеждат.

Самоковецът е задържан в ареста за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.