Троянски проход
Троянски проход / netinfo
Продължава работата по разчистването на Троянския проход, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). От балганския град до върха падналите дървета са премахнати от платното и настилката е почистена. Работи се по разчистването на пътя от билото до Кърнаре. Целта е Троян - Кърнаре да бъде отворен днес.

Пътната отсечка от село Гинци до билото на Петрохан е разчистена от падналите дървета от натрупания мокър сняг. Екипите работят мобилизирано за разчистване в максимално кратък срок на участъка от върха до село Бързия. До възстановяването на движението през прохода обходният маршрут е през Искърското дефиле.

По-рано председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов заяви, че двата прохода остават затворени за всички видове моторни превозни средства до пълното разчистване на настилката, като затрудненията идват предимно от множеството прекършени клони и дървета и тежката листна маса по тях.

АПИ апелира шофьорите да не навлизат в затворените проходи до пълното им разчистване и възстановяване на безопасната проходимост. Мерките се предприемат за опазване живота и здравето на пътуващите и безопасност на движението.