“Аида” се завръща на Античния театър в Пловдив
“Аида” се завръща на Античния театър в Пловдив / снимка: Дарик радио Пловдив, архив

Пловдивската опера ще повтори „Аида” на Античния театър тази вечер, след като представлението на летния фестивал бе напълно разпродадено и десетки зрители останаха без билети.  Тези, които успяха да видят премиерата, бяха във възторг от изключителното ниво на изпълнителите и от уникалното изживяване на древната открита сцена в Пловдив.

Ефeктна сценография с истински огньове и модерно светлинно шоу пренася публиката в древен Египет с триумфални церемонии, танци на жреци и сцени на любов и ревност.  По традицията на Арена ди Верона хиляди запалени свещи от зрителите допълват драматизма на историята за етиопската принцеса в робство.

„Аида” е качена на Античния театър от режисьора доц. Нина Найденова. В бляскавия спектакъл участва целият състав на Държавна опера Пловдив, както и солистите Таня Иванова, Ивайло Михайлов, Елена Чавдарова, Венцеслав Анастасов и Пламен Кумпиков под диригентството на маестро Диан Чобанов.

 

Билети за „Аида” се продават на касата на Концертна зала в Пловдив, в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg.