Световно първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години стартира в Пловдив от днес до 29 юли на Гребната база 
Световно първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години стартира в Пловдив от днес до 29 юли на Гребната база  / netinfo

1200 състезатели от 69 страни ще премерят сили тази година в Световно първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години, което започва днес на Гребната база в Пловдив. Българският отбор е представен от 21 лодки или 30 състезатели, които ще участват в 24 дисциплини. 

През септември месец ще се проведе и световно първенство по гребане. Община Пловдив положи много усилия и средства за реновиране на гребния канал за провеждане на подобни състезания“, заяви ресорният заместник-кмет Георги Титюков и пожела добро представяне на българския отбор. 

„Очакваме едно добро първенство, тъй като пистата в Пловдив е една от бързите, заради по-топлата вода“, каза изпълнителният директор на Българската федерация по кану-каяк Евелина Петрова.

“Всички състезатели от българския отбор са мотивирани да спечелят медали“, подчерта  старши треньорът на българите Милко Казанов, а младата надежда Ангел Кодинов, който ще участва на 1000 метра, едноместно кану при мъжете до 23 години, сподели че очаква да се представи по най-добрия начин.

С възможност за добро класиране са двойката каяк при мъжете до 23 години са Веселин Вълчов и Христо Реков.

Шампионатът ще продължи до 29 юли.