Миладин Симов
Миладин Симов / Dariknews.bg

102-годишен мъж гласува днес в смолянското село Буката. Столетникът от години не пропуска изборите. Мъжът, надхвърлил век живот, днес гласува за пореден път. Радва се, че е жив и здрав и че може сам да стигне до урната. На 5-годишна възраст губи майка си, а на 40 години загубва жена си, като остава да се грижи сам за децата.

„Винаги съм гласувал и сега отивам в тъмната стая“, казва 102-годишният Мехмедемин Селимов.

Навремето на младите години съм боледувал от малария, от треска, сега нищо не ме боли, само дето не чувам и не виждам добре“, разказва столетникът от Буката.

Дъщеря му Ана твърди, че дядото не пропуска гласуване. „Разбира новините много, чете вестници с очила зорлем, ама чете, при мен беше тая зима, вестници редовно съм му давала, чете и други книги“, разказва жената.

Членовете на секционната комисия пък се възхищават от  желанието на възрастния мъж да упражни правото си на глас.  

Дядото винаги идва на изборния ден и много е заинтересован от настоящето на България и знае всички кандидати“ , посочиха от комисията в селото.

В община Борино са упражнили правото си на вот 55.37 % от гласоподавателите.Избирателната активност в област Смолян е 48.22 % към 17 часа според данни на РИК. Най-ниската за областта активност остава в община Неделино, където до урните са стигнали 42.5 % от имащите право на глас.