/ obshtina levski
За първи път 18 семейства в град Левски  честваха тържествено златната си сватба - 50 години, половин век заедно, неразделни в радост и в неволи. Празничното събитие беше организирано от Община Левски  на 1 декември. Ритуалната зала посрещна за пръв път в историята си златни младоженци.

50 godini
obshtina levski

Под звуците на Менделсон  двойките имаха възможността да усетят отново сватбения трепет след цели 50 години съвместен живот. Вълнуващи спомени за първата среща,откровения и споделена  житейска мъдрост съхранила семействата 50 години, съпътстваха церемонията по подновяване на брачните клетви на ,която бяха дошли деца и внуци.

Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави  топло златните семейства на град Левски, вървели ръка за ръка през всичките тези години .Създали дом и отгледали внуци днес те имат  пълното право да отпразнуват златния юбилей на семейното си щастие с близки и приятели, каза Александрова и пожела да мечтаят, да се борят и постигат заедно мечтите си и през следващите 50 години.

50 godini
obshtina levski

Любка Александрова заедно с Елена Георгиева служител по гражданско състояние ,извършиха тържествения ритуал за подновяване на брачните обети  на 18 семейства сключили брак през 1968 г. .Общо 139 са били сключените бракове през тази година.

Младоженците-юбиляри с вълнение и категорично заявиха заветното „Да“  и за втори път потвърдиха, че искат да изживеят живота си заедно, а кметът на общината с подписа си на Свидетелството за Златна сватба ,което получиха всички ,узакони новият брачен договор.

Председателят на пенсионерския клуб Димка Първанова поздрави щастливците юбиляри, защото не всеки има тази привилегия и пожела да са здрави и да се обичат.Подари на всички поетичната книга на Ангел Гецов,изпълнявайки желанието на автора, вече покойник ,да я подарява на щастливи събития. Димка Първанова ,дългогодишен служител на общината по обредни дейности ,вече пенсионер ,приветства  и кмета на общината за уникалното радостно събитие .

50 godini
obshtina levski

За  младоженците - юбиляри: Стойно и Цветана Данаилови,Иван и Руска Банчеви,Илия и Ружа Първанови, Ленко и Димитрана Ламбеви, Алеко и Галя Балкански, Ангел и Тонка Господинови, Борислав и Ценка Георгиеви, Ганчо и Верка Ганчеви, Иван и Йонка Филипови, Павел и Милка Лечеви, Георги и Стефка Георгиеви, Бекир Бекиров и Албена Благоева, Искрен Михайлов и Анета Искренова, Марин и Свилена Славчеви, Ганчо и Галинка Ганчеви, Ангел и Радка Ангелови, Любен и Йорданка Петранови, Николай и Здравка Борисови – празникът продължи в ресторант „Перфекто”.

50 godini
obshtina levski

С празничен сватбен ритуал Ганчо Александров приветства младоженците  заедно с танцьорите от НЧ „Георги Парцалев - 1901”. Ритуалите за обич и семейно щастие  с пита хляб ,сол и чаша вино извършиха семейство Ангел и Тонка Господинови.

Те предадоха символично огън от своето огнище на Ани и Георги Венциславови ,сключили граждански брак преди 25 години ,които празнуват сребърна сватба.Да пазят светлината и топлината в семейното огнище и огънят на обичта да гори в душите им,бяха пожеланията.

На сватба като на сватба с богата трапеза и веселие, с подаръци от Общината, с цветя и празнична торта, със снимки за спомен и наздравици за  младоженците и техните семейства, с пожелания за живот и здраве, за благословени нови семейни празници.