Зеленогорски: Патриотичният фронт е приемлив вариант за партньор в едно дясноцентристко правителство
Зеленогорски: Патриотичният фронт е приемлив вариант за партньор в едно дясноцентристко правителство / archive.dariknews

Това, което ни събира с "Патриотичния фронт" е много повече от това, което ни разделя, коментира Найден Зеленогорски - зам.-председател на Движение България на гражданите, след близо двучасова среща на членовете на парламентарната група на Реформаторския блок с ГЕРБ, на която са обсъждали вариантите за широка коалиция или дясноцентирстка коалиция.

"Патриотичният фронт" като коалиционен партньор в едно дясноцентристко правителство е приемлив вариант, посочи Зеленогорски. "За нас решението е дясноцентристка коалиция. На този етап нямаме проблем, АБВ да подкрепят определени политики и позиции, но за нас ако има коалиция, тя трябва да е дясноцентристка", коментира още той.

Найден Зеленогорски изрази надежда, след края на разговорите между ГЕРБ и останалите формации, да започнат и преговорите по същностните политики на следващото управление.

„Има голяма вероятност в понеделник доста от нещата да са ясни. За мен по-важно е да търсим възможност за стабилно управление", каза още той.