/ Община Велико Търново
Започва ремонтът на изхода на Троян. Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Георги Терзийски и областният управител Ваня Събчева са инспектирали началото на ремонта на път II-35 - изход Троян, съобщиха от областната администрация.

Второкласният път II-35 е част от републиканската пътна мрежа. Той преминава през територията на трите области Плевен, Ловеч и Пловдив.

Участъкът за ремонт е на територията на град Троян и селата Бели Осъм и Балканец, като началото е при км 80+921, а краят - при км 84+725, в регулацията на с. Балканец. Дължината му е 3,804 км, а ширината на настилката е от 6,00 до 7,00 метра с две ленти за движение. Състоянието на настилката на дължина 3,050 км или 80 процента от пътя е лошо и средно на дължина 0,754 км или 20 на сто от общата дължина. В отсечката има три големи съоръжения.

Проектът, който стартира, предвижда демонтаж на бетонови бордюри, на съществуващата предпазна ограда, почистване и профилиране на банкетите и на съществуващите водостоци.

Ще бъдат положени пластове от скален материал с различна дебелина, на битумизиран трошен камък, пласт плътен асфалтобетон. Ще бъдат изградени банкети от трошен камък и облицовани отводнителни окопи, ще бъдат повдигнати съществуващи дъждоприемни шахти и положена хоризонтална маркировка и изградена вертикална сигнализация.

Заместник-министър Николай Нанков е посочил, че този проект - вход-изход на Троян, е от изключително значение за развитието на града и региона, има важно социално и икономическо значение и е основна пътна артерия на най-високия проход през Стара планина. Ремонтът на изход Троян ще се изпълнява със средства от бюджета на АПИ.
БТА