am
am / dariknews.archive
Тази неделя от 14:00 до 20:00 часа се ограничава движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по всички автомагистрали и най-натоварените първокласни и второкласни пътни участъци в страната. Заради продължаващите ремонти на тунелите „Витиня” и „Ечемишка”  на „Хемус” е възможно да има забавяне на движението.
Най-интензивен трафик в днешния ден се очаква по магистралите „Хемус”, „Тракия” и „Струма”, както и по първокласния път София-Кулата. Затова от пътната агенция ограничават движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона за периода от 14:00 до 20:00 часа, каза Николай Георгиев от АПИ.

"Предвижда се да бъде ограничено движението за МПС до 12 тона по всички магистрали и основни пътни направления като пътя I-5 Русе - Велико Търново, I-4 п. в. „Коритна“ - Велико Търново - Шумен, път I-1 с. Ребърково - Ботевград, I-8 ГКПП „Калотина“ – София, като пълна информация за всички пътища е публикувана на сайта на Агенцията - api.bg", обясни Георгиев.
За улеснение на трафика се променя и движението на Владая. От 10:00 до 20:00 часа на първокласния път ще има две ленти в посока София.
Алтернатива на този маршрут е автомагистрала „Люлин”.

Поради продължаващите ремонти на тунелите „Витиня” и „Ечемишка” движението там се извършва двупосочно в тръбата за София и е възможно да има забавяне. За избягване на ремонта може да се използва алтернативен маршрут. "На АМ "Хемус" е препоръчително колите да пътуват през магистралата, а товарните автомобили да преминават през Витинска река. Витиня и Ботевград може да се ползва и като алтернативен маршрут за колите, които имат по-спешна работа и бързат", посочи Николай Георгиев.