kamdjalov
kamdjalov / dariknews.archive
Няколко поклона пред публиката в столичната зала „България“ и изпълнение на последната част от Симфония No.4 на Чайковски на бис, белязаха финала на концерта на Плевенска филхармония под диригентството на забележителния диригент Йордан Камджалов. Концертът се състоя на 18-ти юни и беше част от програмата на престижния 49-ти Международен фестивал „Софийски музикални седмици“.

kamdjalov
dariknews.archive

След силното представяне на програмата в Плевен, в зала „България“ отново прозвучаха изпълнения на солистите Георги Димитров, китара, който представи Концерт за китара и струнен оркестър от Ф. Карули и гостът от Турция Бюлент Евджил - флейта, който представи „Венециански карнавал“ от Г. Бричалди и „Швейцарски пастир“ от П. Морлачи. Финалното място беше отредено за Четвърта симфония от П.И. Чайковски, която Плевенска филхармония изпълни по вълнуващ и непоказван досега начин.

kamdjalov
dariknews.archive

Сред гостите в пълната зала „България“ бяха и известните плевенски политици Румен Петков и Найден Зеленогорски – и двамата бивши кметове на Плевен.

kamdjalov
dariknews.archive

„...Сигурно всеки артист има своите големи мигове. Тази вечер ни дарихте щастие и изживяхте един от великите си моменти! Поздравления!“. Това сподели за Дарик, Румен Петков в обръщение към музикантите от Плевенска филхармония, минути след бележития финал на концерта.

kamdjalov
dariknews.archive

kamdjalov
dariknews.archive

kamdjalov
dariknews.archive