Връчват на ловешкия кмет почетен медал на МВР
Връчват на ловешкия кмет почетен медал на МВР / БГНЕС

С почетен медал на МВР ще бъде удостоен кметът на Ловеч Минчо Казанджиев. Отличието му се дава заради изключително активната му работа в развитие на отношенията и заздравяване на връзките между ловешките пожарникари и колегите им от Ерфурт, Германия, и Базел, Швейцария, поясни Владимир Кацарски, началник на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението" - Ловеч.

С почетен медал на МВР ще бъде награден и шефът на пожарникарската служба в побратимения немски град Ерфурт Тобиас Бауер. Както е известно, с негово лично съдействие противопожарната служба в Ловеч е получила дарение от шест пожарни автомобила, линейка и друго оборудване.

Подобни отличия се връчват за пръв път, уточни Кацарски.

По случай празника на огнеборците ще бъдат наградени и 19 пожарникари от Ловешка област.

За седмицата на пожарната безопасност, която тече от днес, във всички районни служби в региона са предвидени различни мероприятия. Ден на отворените врати ще има във всеки работен ден, ще бъдат демонстрирани и показни занятия в детските градини. Ръководството на противопожарната служба е поканило свои бивши служители на среща-беседа. На гроба на загинал при изпълнение на служебния си дълг пожарникар от Троян ще бъдат положени цветя. Във всички служби ще бъдат отслужени тържествени водосвети за личния състав и техниката.

Навръх празничния 14 септември е традиционният събор на Айдушкото сборище, на който огнеборците от региона ще си дадат среща за 12-а поредна година.