pamet
pamet / obshtina.levski
На 18 февруари, внушително шествие от деца и ученици от всички училища и детски градини, общинското ръководство и служители на общинска администрация, НЧ ”Георги Парцалев”, църковното настоятелство на православен храм „Света Параскева”, граждани и гости на град Левски и общината, сред които и лидерът на патриотите Красимир Каракачанов, се отправи към паметника на Васил Левски в града, за да почете паметта на обичания син на България.

pamet
obshtina.levski

Духовата музика от село Козар Белене посрещна с „Вятър ечи, Балкан стене” всички, дошли да изразят своята почит и признателност към  живота и делото на Васил Левски.
Панихида отслужи отец Християн, след което прозвуча „Достойно ест”, любима на Апостола в изпълнение на МВГ ”Патриоти”. Стихотворението „Обесването на Левски” рецитира Красимир Кръстев.

С едноминутно мълчание и поклон на колене гражданите изразиха своята почит и признателност към Апостола.

Венци и цветя поднесоха кметът на Община Левски Любка Александрова, Общински съвет-Левски, НЧ „Георги Парцалев - 1901“, СУ „Крум Попов”, ОУ„Максим Горки”, Професионална гимназия по селско стопанство „Никола Вапцаров“ гр. Левски, състави,  клубове, организации и граждани.

pamet
obshtina.levski

pamet
obshtina.levski